Det som aldrig er blevet sagt.

Når lyde kommer ud af min mund, skabes der billeder, tanker i dit sind. Disse billeder og tanker må du selv tage ansvar for. De har jo i virkeligheden intet med mig at gøre. I barndommen indlærte genkendelses-mønstre skaber disse billeder og forestillinger, som vi så videreudvikler gennem skole, universitet osv. For zen træning er det essentielt, at du bliver i stand til at skelne billeder fra det afbildede.

Ligeledes er den absolutte sandhed, virkeligheden, aldrig nogen sinde blevet skrevet ned – og bliver det heller ikke i fremtiden. Sorte prikker på hvidt papir skaber billeder og tanker i dit sind. Det er billeder og tanker, ikke virkeligheden/sandheden. De, som insisterer på, at en vis tekst er ‘den absolutte sandhed’, prøver at bilde dig noget ind af en eller anden grund. Læser du en madopskrift, kan du, på grund af de billeder du nu skaber i dit sind, godt komme til at savle, men du bliver jo ikke mæt, vel?

Zen beskæftiger sig med den del af Shakyamuni Buddhas lære, som han aldrig udtalte, som aldrig blev skrevet i nogen sutra. Det er op gennem tiderne blevet sagt igen og igen, men bliver let overset af zen elever – og endnu lettere af andre, for hvordan kan man dog undervise i noget som tilsyneladende er intet, tomt!

Dette var en kommentar til eller advarsel om de lydfiler der er her på siderne. Mit job er ikke ‘at sige sandheden’. Mit job er at provokere til, at inspirere til, at du undersøger sagen selv – som Shakyamuni Buddha jo også foreslog.

Dette indlæg er indsendt lørdag 27 marts, 2010 og er arkiveret i Ukategoriseret. Du kan følge kommentarer til dette indlæg gennem denne RSS 2.0 feed. Både kommentarer og pinging er i øjeblikket lukket.

Comments are closed at this time.